Geschiedenis

Boksvereniging Olympia is in 1972 opgericht door Roel Scholten. Al vrij snel na de oprichting werd de trainingsstaf uitgebreid met Tabe Kooistra. Tabe verkreeg de algehele leiding van de boksvereniging in 1976, en Olympia groeide uit tot een (inter)nationaal vermaarde boksclub. Niet in de laatste plaats te danken aan de meervoudig Nederlands kampioen en international Reino van der Hoek, en de talloze A klasse boksers welke Olympia heeft voortgebracht. Na jaren op de Huizumerlaan en het Tabe Kooistraplein 1 te hebben gezeten, is de boksschool anno 2020 te vinden op de Van Loonstraat 114 te Leeuwarden in het oude Sportcomplex Nijlan. Na het overlijden van Tabe Kooistra in 2010, wordt de boksschool voortgezet door Eddy ten Cate. Onder diens leiding gaat de boksschool met vertrouwen op naar het 50 jarig bestaan in 2022!