Geschiedenis

Boksvereniging Olympia is in 1972 opgericht door Roel Scholten. Al vrij snel na de oprichting werd de trainingsstaf uitgebreid met Tabe Kooistra. Tabe verkreeg de algehele leiding van de boksvereniging in 1976, en Olympia groeide uit tot een (inter)nationaal vermaarde boksclub. Niet in de laatste plaats te danken aan de meervoudig Nederlands kampioen en international Reino van der Hoek, en de talloze A klasse boksers welke Olympia heeft voortgebracht. Na jaren op de Huizumerlaan te hebben gezeten, is de boksschool nu te vinden op het Tabe Kooistraplein 1 te Leeuwarden. Na het overlijden van Tabe Kooistra in 2010, wordt de boksschool voortgezet door Eddy ten Cate. Onder diens leiding is de boksschool dit jaar 45 jaar geworden, en gaat met vertrouwen op naar het 50 jarig bestaan in 2022!